ATERA BUSINESS SUITES

– SPA Zona –

Objekat poseduje i  spa zonu gde se nakon napornih poslovnih obaveza možete relaksirati i osvežiti svoje telo. Tokom vašeg boravka u sauni, turskom kupatilu ili tepidarijumu osvežite se uz ceđene sokove ili vaše omiljeno piće.
Finska sauna je tradicionalan oblik znojenja radi održavanja zdravlja. Temperatura vazduha se kreće između 85 i 88 stepeni Celzijusa (pri dnu kabine iznosi oko 40, a na vrhu doseže i 100 stepeni Celzijusa), dok vlažnost vazduha iznosi 10 do 30 %.Nakon boravka u sauni u optimalnom trajanju od 8 do 15 minuta, sledi faza hlađenja pod hladnim tušem. Ciklus delovanja vrućeg vazduha i hladne vode može se ponoviti maksimalno 3 puta u jednom danu. Da bi se postiglo optimalno delovanje, preporučuje se tri odlaska u saunu nedeljno.
Hamam, tursko ili parno kupatilo, savršen je izbor za relaksaciju nakon stresnog dana ili jednostavno za pročišćavanje organizma. Boravak u prostoriji gde je vazduh zasićen vlagom a temperatura dostiže do 50 stepeni Celzijusovih odlično utiče na okrepljenje organizma ali i blistavost kože. Opustite se i uživajte u svim čarima parnog kupatila.
Tepidarium je mesto za postizanje unutrašnjeg mira. To je ležaljka koje se zagreva od 37 do 39 stepeni Celzijusa približno temperaturi tela. Tako se postiže da telo odaje onoliko toplote koliko i primi, a korišćenje energije je minimalno. Krvni sudovi se šire, poboljšava se protok krvi, a telo se zagreva bez znojenja. Toplota koja izlazi iz ležaljke veoma prijatno deluje na vegetativni nervni sistem i vraća organizam u normalnu funkciju. Tepidarium je i mesto gde se korisnici pripremaju za parno kupatilo.